Hulp voor ondernemers (Corona)

Hulp voor ondernemers - Corona 

De overheid wil zoveel mogelijk voorkomen dat ondernemers in de financiële problemen komen door de coronacrisis. Daarom heeft het Rijk een pakket van maatregelen opgesteld. Een overzicht van deze regelingen vindt u op de website van de Kamer van Koophandel. Daarnaast heeft de gemeente ook maatregelen genomen om ondernemers extra te ondersteunen. Hieronder ziet u welke dat zijn. Een aantal zijn in afstemming met de gemeenten in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid tot stand gekomen. Alle informatie kunt u ook vinden op de website van gemeente Berg en Dal. Deze website vullen wij steeds aan.

Lees meer

Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (TOZO)


Dit is een tijdelijke uitkering voor ZZP’ers en andere ondernemers die tijdelijk minder inkomsten hebben. Of u kunt ondersteuning krijgen in de vorm van een lening voor bedrijfskapitaal, tegen een verlaagd rentepercentage. We hebben al 550 aanvragen ontvangen. Deze proberen wij zo snel mogelijk te behandelen, maar wij vragen uw begrip.

Lees meer en vraag deze regeling aan

Versoepeling betaling gemeentelijke belasting

Voor inwoners, verenigingen en ondernemers die door de Corona-crisis in financiële problemen komen, versoepelt de gemeente Berg en Dal de betalingsregelingen voor de gemeentelijke belastingen. Ook verhogen we de betaaltermijn van facturen van de gemeente van 30 naar 60 dagen.

Lees meer en vraag deze regeling aan

Soepeler beleid voor supermarkten

Supermarkten mogen hun openingstijden op zon- en feestdagen verruimen naar doordeweekse openingstijden. Dit betekent dat zij geopend mogen zijn van 06.00 tot 22.00 uur. Ook mogen zij indien noodzakelijk ‘s nachts bevoorraden. 

Lees meer

Leges evenementenvergunning

De leges voor vergunningen van evenementen die niet doorgaan of al afgelast zijn vanwege de corona-crisis laat de gemeente vervallen. Reeds betaalde leges worden terugbetaald.

Lees meer

Corona en campings, recreatie- of vakantieparken

Campings, recreatie- of vakantieparken mogen open blijven, maar moeten wel 1.5 meter afstand garanderen. En per 31 maart 2020 heeft het kabinet besloten dat gemeenschappelijke was- en douchevoorzieningen gesloten moeten worden.

Lees meer

Geen verplichte aanwezigheid voor marktkooplieden 

De gemeente gaat soepel om met de verplichte aanwezigheid van ondernemers op de markten. Zo kunnen ondernemers zelf beslissen of ze wel of niet een standplaats op de markt innemen.

Lees meer