aba9f591 b3cc 4fb4 a6df 73af1ea0cee2

 

Weet jij hoe je de economie versneld vooruit helpt?
Stuur je idee dan uiterlijk 22 juni in en maak kans op een prijs.
 
De ondernemerspitch moedigt ondernemerschap aan en maakt goede ideeën zichtbaar voor een groot publiek.
De drie beste ideeën krijgen ieder €4.000,- en ondersteuning om hun plan ook daadwerkelijk mogelijk te maken.
 
Belangrijke voorwaarde voor deelname is dat de initiatieven ook overgenomen kunnen worden door andere bedrijven in het Rijk van Nijmegen.
De initiatiefnemers willen hiermee het ondernemerschap stimuleren en goede ideeën versneld vooruit helpen.
De ondernemerspitchwedstrijd is een initiatief van Rabobank Rijk van Nijmegen, StartUp Nijmegen en RvN@, in samenwerking met gemeenten Nijmegen, Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen en Wijchen. Maandag 22 juni sluit de inzendtermijn. De voorwaarden en het inschrijfformulier vind je via onderstaande knop.
Ga naar de pitchpagina en doe mee!

Beste leden,
graag brengen wij volgend bericht onder jullie aandacht:
 
Geachte heer mevrouw,
Namens wethouder Irma van de Scheur laat ik u weten dat er vanaf donderdag 7 mei een telefonisch spreekuur voor de ondernemers in onze gemeente is geopend.
Het spreekuur is op maandag en donderdag van 17:00u tot 20:00u op afspraak en duurt voorlopig tot en met donderdag 4 juni.
 
Ondernemers kunnen nu alvast een afspraak inplannen, zij kunnen dan mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Vanaf woensdag 6 mei kunnen zij ook telefonisch een afspraak inplannen via 024-7516580 tijdens kantooruren.
 
Bij de start werken we met één telefoonlijn, als het heel druk wordt (en dat hopen wij) dan starten wij een tweede lijn in dezelfde vorm (2 maal 3 uur per week).
Dit betekent dat we in dat geval in één week 36 gesprekken kunnen voeren.
De gesprekken worden gevoerd door deskundige adviseurs van het Instituut voor het Midden en Kleinbedrijf.
Wij merken dat er veel stress is bij ondernemers en hopen hen daarom met dit spreekuur te kunnen ondersteunen in deze barre tijd.
 
Met vriendelijke groet,
Beleidsmedewerker Gemeente Berg en Dal
Gemeente Berg en Dal | Dorpsplein 1, 6562 AH Groesbeek | telefoon 14024 | www.bergendal.nl

Hulp voor ondernemers - Corona 

De overheid wil zoveel mogelijk voorkomen dat ondernemers in de financiële problemen komen door de coronacrisis. Daarom heeft het Rijk een pakket van maatregelen opgesteld. Een overzicht van deze regelingen vindt u op de website van de Kamer van Koophandel. Daarnaast heeft de gemeente ook maatregelen genomen om ondernemers extra te ondersteunen. Hieronder ziet u welke dat zijn. Een aantal zijn in afstemming met de gemeenten in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid tot stand gekomen. Alle informatie kunt u ook vinden op de website van gemeente Berg en Dal. Deze website vullen wij steeds aan.

Lees meer

Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (TOZO)


Dit is een tijdelijke uitkering voor ZZP’ers en andere ondernemers die tijdelijk minder inkomsten hebben. Of u kunt ondersteuning krijgen in de vorm van een lening voor bedrijfskapitaal, tegen een verlaagd rentepercentage. We hebben al 550 aanvragen ontvangen. Deze proberen wij zo snel mogelijk te behandelen, maar wij vragen uw begrip.

Lees meer en vraag deze regeling aan

Versoepeling betaling gemeentelijke belasting

Voor inwoners, verenigingen en ondernemers die door de Corona-crisis in financiële problemen komen, versoepelt de gemeente Berg en Dal de betalingsregelingen voor de gemeentelijke belastingen. Ook verhogen we de betaaltermijn van facturen van de gemeente van 30 naar 60 dagen.

Lees meer en vraag deze regeling aan

Soepeler beleid voor supermarkten

Supermarkten mogen hun openingstijden op zon- en feestdagen verruimen naar doordeweekse openingstijden. Dit betekent dat zij geopend mogen zijn van 06.00 tot 22.00 uur. Ook mogen zij indien noodzakelijk ‘s nachts bevoorraden. 

Lees meer

Leges evenementenvergunning

De leges voor vergunningen van evenementen die niet doorgaan of al afgelast zijn vanwege de corona-crisis laat de gemeente vervallen. Reeds betaalde leges worden terugbetaald.

Lees meer

Corona en campings, recreatie- of vakantieparken

Campings, recreatie- of vakantieparken mogen open blijven, maar moeten wel 1.5 meter afstand garanderen. En per 31 maart 2020 heeft het kabinet besloten dat gemeenschappelijke was- en douchevoorzieningen gesloten moeten worden.

Lees meer

Geen verplichte aanwezigheid voor marktkooplieden 

De gemeente gaat soepel om met de verplichte aanwezigheid van ondernemers op de markten. Zo kunnen ondernemers zelf beslissen of ze wel of niet een standplaats op de markt innemen.

Lees meer

Volgens de statuten legt het bestuur in medio april / mei verantwoording aan haar leden af over het afgelopen verenigingsjaar. Vanwege de Corona maatregelen zal het bestuur in de komende weken overleggen wat de beste manier zal zijn om de leden te informeren over het verenigingsjaar 2019.

Beste leden,
 
De maatregelen als gevolg van de Corona uitbraak in Nederland volgen elkaar in snel tempo op.
Uit de toespraak van minister-president Rutte maken we op dat de maatregelen waarschijnlijk langer dan 3 weken zullen gelden en dat de gevolgen nog een behoorlijke tijd voelbaar zullen zijn.
Veel ondernemers maken zich zorgen om de gevolgen voor hun bedrijven, want het economisch effect zal nog lang na-ijlen.
Sectoren als toerisme, horeca en evenementen, maar ook sportscholen liggen stil.
Andere kampen met hogere transportkosten of hebben knelpunten in de lange toeleveringsketens.
Scholen zijn dicht en waar mogelijk werken medewerkers thuis.
Wij wensen al onze leden heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.
De MKB-Nederland website biedt veel informatie voor elke ondernemer: Informatie over het Coronavirus voor ondernemers
Dit overzicht wordt regelmatig geactualiseerd door MKB-Nederland.
 
Met vriendelijke groet,
Bestuur MOV
 

Pagina 1 van 2

Facebook

© 2020 Millingse Ondernemers Vereniging  (MOV)

Ontwerp & Realisatie: HG Design